Tarih: Sal Tem 13, 2010 11:33 am Mesaj konusu:
firmanın vizyonuyla alakalı bir konu. şimdi ben derim üretim planlama önemlidir. bi gidersin fabrikaya, planlama felan hak getire..
ama en temelinden tomruktan maksimum verimi alabilmeyi düşünmen gerekir.
eğer bu senin işinse bununla ilgili yazılım üretebilmeyi ya da ürettirebilmeyi düşünmelisin ilerki safhalarda (böyle yazılımlar var doğu avrupa ülkelerinde)
bir de en basitinden kereste istifi nasıl yapılır? iyi bilmeli ya da en kısa sürede öğrenmelisin. özellikle kısa boylarda muhtelif genişliklerde kerestenin bir palet ya da takozlar üzerinde dizilişi bence önemlidir. hoş bu, mavi yakalı personelin ya da depo/lojistik sorumlusunun işi ama mühendis adam bunu da bilmeli.. en azından gözü aşina olmalı..
kereste üretiminde değil de, satışında çalışan biri olarak özet yazdım _________________ Mira Tasarım, Tanıtım, Dış Ticaret Ltd. Şti.
http://www.miratasarim.com/ahsap/giris.html
Adres: Bağdat Cad. İrfan Bey Apt. No:216 D:24 Kadıköy, İstanbul
Tel:0216 3694585
Fax:0216 3694566
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Ben kereste fabrikasında yaklaşık 1 ay çalışıyorum. İstif konusunda dediğin gibi önlemlerimi gelir gelmez aldım Üretim hızını arttırmak istiyorum. Örneğin finger joint hızı çok yavaş aynı zamanda opti cut da yavaş birazı personelden birazı makineden kaynaklanıyor. Söz ettiğin programa gelince onu türkiyede bulabilir miyim acaba??? _________________ Sakarya Kereste A.Ş
Orman Endüstri Mühendisi
Tel:+90 246 556 54 54
Fax: +90 246 556 54 56
Cep: +90 541 736 37 69
konyalisdu@gmail.com sakaryakereste@gmail.com
KONYA - ISPARTA
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız